Σωματοφυλακή – Φύλαξη

Η σωματοφυλακή – φύλαξη είναι ένα είδος άθλησης και προπόνησης του σκύλου στα πλαίσια της εκπαίδευσής του, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε έναν σκύλο ικανό να προστατέψει αφενός τον ιδιοκτήτη του και το οικογενειακό του περιβάλλον, και αφετέρου τον εαυτό του.

Ο όρος σωματοφυλακή έχει ταυτιστεί με την εικόνα ενός άγριου σκύλου που επιτίθεται και δαγκώνει ανεξέλεγκτα. Στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει. Στη Σχολή μας ο σκύλος μαθαίνει να διεκδικεί από μικρή ηλικία έτσι ώστε να έχει μια ισορροπία στις κινήσεις του. Τον βοηθάμε να ελέγχει τα ένστικτά του και να ενεργεί όταν είναι απαραίτητο.

Αντιμετωπίζουμε κάθε σκύλο ξεχωριστά ανάλογα με το χαρακτήρα του, τις ανάγκες του και τις δυνατότητές του σύμφωνα με την ηλικία του. Ένας σκύλος φύλακας θα είναι έτοιμος όταν πια θα έχει φτάσει στο στάδιο της ενηλικίωσής του, δηλαδή μετά τους 18μήνες όπου ενεργοποιείται το ένστικτο του φύλακα. Ως τότε ο σκύλος είναι ένα κουτάβι και γι’αυτόν τον λόγο εμείς και ο ιδιοκτήτης του τον βοηθάμε μέσα από το παιχνίδι διεκδίκησης να αρχίζει να αντιλαμβάνεται το τι ζητάμε από αυτόν να κάνει. Πάντα με θετική διάθεση και όχι υπό πίεση. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε έναν σκύλο ισορροπημένο, έναν σκύλο που ναι μεν θα είναι ένας πολύ καλός φύλακας αλλά δεν θα έχει χάσει καθόλου την κοινωνικότητά του.

 

Avada Admin

Ο σκύλος μαθαίνει να ακινητοποιεί, να μην επιτίθεται ανεξέλεγκτα παρά μόνο με την εντολή του ιδιοκτήτη του ή όταν απειλείται ο ίδιος μέσα στον χώρο του. Δεν χρησιμοποιούμε βία στην εκπαίδευσή μας. Στο μάθημα της σωματοφυλακής χρησιμοποιούμε ειδικές τεχνικές που βοηθάνε τον σκύλο να μαθαίνει να προστατεύει τον εαυτό του.

Σκυλιά με έντονο το ένστικτο της φύλαξης, φυλές ιδιαίτερες σε χαρακτήρα, καθοδηγούνται από εμάς με πολύ προσοχή και δίνουμε περισσότερη έμφαση στην ακινητοποίηση και όχι τόσο στο δάγκωμα τους. Προσπαθούμε να εκμαιεύσουμε τα θετικά στοιχεία τις ράτσας και να δαμάσουμε τα αρνητικά ώστε να μπορούν να ελέγχονται από τον ιδιοκτήτη τους και να έχουμε έναν σωστό φύλακα και ταυτόχρονα καθόλου επικίνδυνο.

Στα μαθήματα σωματοφυλακής εκπαιδεύεται και ο ιδιοκτήτης στον τρόπο που θα χειριστεί τον σκύλο του ώστε να βγάλουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι απαραίτητο λοιπόν ο ιδιοκτήτης να έχει χρόνο και διάθεση να δουλέψει με τον σκύλο του εφόσον έχει αποφασίσει να τον εκπαιδεύσει για να γίνει ένας καλός φύλακας για εκείνον, για την οικογένειά του, την οικία του και τον επαγγελματικό του χώρο.

Σωματοφυλακή Videos